t-portal

Zbog dobacivanja i pitanja da li je roba original: Kinez pretukao dječaka u Doboju

Mjesto za vašu reklamu.

Dvanaestogodišnji dječak I. P. iz Doboja teško je povrijeđen nakon što ga je brutalno pretukao vlasnik kineske prodavnice Lin Linsong u blizini OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Doboju. Napad se dogodio u ponedjeljak u 18.30 sati u ulici Kralja Aleksandra, pri čemu je Kinez dječaka tresnuo o pod, da bi ga zatim podigao i glavom mu udarao o metalnu ogradu. U napadu je učestvovala i Linsongova supruga Chen Ksumei, koja je drugog dječaka udarila metlom – piše Avaz. Motiv napada Otac pretučenog djeteta Dragan Prodić priča da se njegov sin iz škole vraćao kući u društvu s tri drugara kada je iz kineske prodavnice istrčao Linsong i obrušio se na njegovog sina. – Uhvatio je dijete za ramena i dva puta ga otresao o asfalt.

 

Zatim ga je podigao i njegovom glavom udarao o metalnu kapiju. Čak tri puta mu je glavom udario u kapiju. Dijete je zadobilo višestruke povrede. Od tog krvoločnog i divljačkog napada sin mi je izbezumljen, prestravljen i poslije toga je dva sata neprestano jecao – priča Prodić. Navodni motiv napada bilo je to što gotovo svi školarci, kada prolaze kraj prodavnice, dobacuju Kinezima i posprdno ih zapitkuju je li im roba original i slično. Prodić kaže da je, navodno, to i sada bio slučaj, ali je sve kulminiralo nad njegovim djetetom. – Djeca ih valjda zadirkuju, ali je to sve verbalno i ništa ne može da opravda takav siledžijski napad. Taj Kinez je iz čista mira istrčao iz radnje i krenuo prema mom sinu, koji nije bježao, jer ništa nije skrivio – kaže Prodić. Zabrinuti otac navodi da 12-godišnjak nije znao šta ga je snašlo. – Drugari su pokušali da ga brane, ali je tu istrčala i Kineskinja i udarila jednog od njegovih drugova. Moj sin ima hematom na glavi, ogrebotine po vratu, kontuziju lakta, ruka mu je u longeti. Ostavljen je u bolnici na posmatranju jer mu se vid dupla. Ljekari sumnjaju na neurološki problem i plaše se unutrašnjih povreda glave – kaže Prodić.

 

Burna reakcija On kaže da su iz ruku Kineza njegovog sina otele žene koje su sjedile u obližnjem kafiću. Očevici su prijavili slučaj i Protić kaže da je patrola stigla za tri minute. – Policija je brzo reagirala. Prva reakcija im je bila vrhunska i maksimalno profesionalna. Kao svaki roditelj, na prvu sam burno reagirao, ali sam poslušao savjete policajaca i iskoristit ću sve pravne mogućnosti da se taj čovjek što strožije sankcioniše! Takvim siledžijama nije mjesto kraj škole – ističe Prodić. Napad su snimile nadzorne kamere s kineske prodavnice i policija je taj snimak izuzela. Napadač saslušan U PU Doboj navode da su reagirali na osnovu anonimne prijave i utvrdili da je muškarac tukao dijete. Međutim, Li Linsong nije uhapšen, ali je saslušan u policiji zajedno s nekoliko svjedoka. – Identificirani su svi učesnici događaja u kome je maloljetnik zadobio povrede. Nakon utvrđivanja stepena povreda tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela, a protiv osumnjičenih će biti dostavljen izvještaj – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

 

(Avaz) | tuzlanski.ba

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama