t-portal

“Vratimo se s gostovanja u dva iza ponoći, a on…” Kondicioni trener otkrio TAJNU Cristiana Ronalda!

Mjesto za vašu reklamu.

Jedan od najcjenjenijih i najiskusnijih kondicionih trenera na svijetu odao je tajnu fantastičnog fizičkog stanja Cristiana Ronalda, koji i nakon što je zagazio u 34. godinu, izgleda kao da mu je deset godina manje.

Foto: dailyexpress.com

Giovanni Mauri godinama je bio nerazdvojni i ključni saradnik Carla Ancelottija. Radio je s njim u Milanu, Chelseaju, PSG-u, Realu i Bayernu. Dvije godine pripremao je Ronalda. U razgovoru za torinski Tuttosport, opisuje koliko je novi igrač Juventusa i najbolji fudbaler svijeta opsjednut fizičkom spremom.

“Svi mladi fudbaleri napredovali bi samo da ga gledaju kako trenira. On sve radi sa smiješkom, a ne protiv volje, što danas rade čak i fudbaleri u mlađim uzrastima. Cristiano je fenomen, čak i za sportiste elitnog nivoa kojem i sam pripada. Uvijek trenira najbolje moguće jer njegov način rada ima tri dijela: posvećenost, takmičarski duh i pozitivan stav.”

Mauri je primjerom opisao kakav je Ronaldo radnik:

“Govorimo o fudbaleru svjetske klase, koji nakon što se u dva ujutro vratimo s gostovanja u Ligi šampiona, ode u naš kamp i tamo sat vremena radi razne vježbe oporavka!”

Objašnjava zašto to radi:

“Osim što živi veoma zdravo, Ronaldo je potpuno posvećen fizičkom oporavku.”

Mauri nema sumnju da je Ronaldo najveći i najbolji sportista kojeg je vidio u životu:

“On je šampion u glavi, a kao posljedica toga, i u svom tijelu. Sluša sve signale koje mu ono daje i uvijek je u stanju savršeno ih dekodirati. On je savršen sportista.”

Slavni trener misli da su on i ljudi njegove struke nepotrebni Ronaldu:

“On je sam sebi kondicioni trener. Radio sam sa sedam osvajača Zlatne lopte, ali Cristiano Ronaldo je bez ikakve sumnje najmoćniji od svih.”

 

index.hr

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama