t-portal

Vijesti 122 za 17.09.2018. godine

Mjesto za vašu reklamu.
JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 17.09.2018. godine, u 14,20 sati, u mjestu Kamenolom, policijski službenici su izvršenim pregledom kod lica T.A., iz Zenice, pronašli biljnu materiju koja izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje a sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Dana 17.09.2018. godine, oko 18,20 sati, u mjestu Dolača, od strane policijskih službenika zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke “Rover”, registarskih oznaka K09-M-037, kojim je upravljalo lice M.A., iz Zenice. Izvršenom kontrolom i pregledom vozila utvrđeno je da navedeno lice prevozi određenu količinu cigareta, bez akciznih markica. Sporne cigarete su oduzete, te su poduzete druge mjere i radnje na dokumentovanju navedenog slučaja.

Maglaj

Dana 17.09.2018. godine, u 10,15 sati, obaviještena je dežurna služba Policijske stanice Maglaj da je dana 13.09.2018. godine, oko 14,00 sati, u ulici 1.mart, od strane lica A.N., iz Maglaja, izvršeno krivično djelo nasilničko ponašanje prema licu C.M., iz Maglaja. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Žepče

Dana 17.09.2018. godine, u poslijepodnevnim satima, u naseljenom mjestu Opšenik, od strane policijskih službenika, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Žepču, izvršen je pretres kuće koju koristi lice K.S., iz Zenice. Tom prilikom, pronađena je atomatska puška marke “Zastava” i jedan ručno umotani biljni sadržaj koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeni predmeti su oduzeti a lice K.S. je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je sedam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor: MUP ZDK

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama