t-portal

Veliki posao SBB-a u MZ Džemilić Planje

Mjesto za vašu reklamu.

 

MZ Džemilić Planje…..

Uz poboljšanje napajanja el. energijom, instaliranjem novog trafoa “Prosvjetlila” i ulična rasvjeta….

Nesebičnim zalaganjem Vijećnika SBB u OV Tešanj Amira Pire i Vijećnika Murisa Hrnjića (aktuelnog kandidata za Parlament F BiH) kao i drugih aktivista SBB i nakon više inicijativa, apelovanja i verbalne borbe, aktivnosti oko realizacije projekta poboljšanja el. mreže odnosno instaliranja trafoa odgovarajuće snage (što je bio prioritet) i realizacije projekta ulične rasvjete u navedenoj MZ su, nakon dužeg vremena, i završene.

Izmedju ostalih aktivnosti, vezanih za probleme građana MZ Džemilić Planje, Vijećnici SBB Amir Piro i Muris Hrnjić (aktuelni kandidat za Parlament F BiH) su i na sjednicama OV ukazivali na navedenu problematiku (28. sjednica OV 2015. godine).
Naime, opće poznato je da je u navedenoj MZ konstantno bio prisutan problem napajanja el. energijom. Nadležni u poslovnici el. distribucije Tešanj, iz samo njima poznatih razloga,su odbijali zahtjeve za poboljšanjem el. mreže iznalazeći razne izgovore. Takodje i nadležni u općini Tešanj se nisu mnogo trudili da riješe navedeni problem. Pravdajući se neadekvatnom el. mrežom, nisu se ni upuštali u realizaciju projekta ulične rasvjete.

U ovom slučaju radilo se o instaliranju još jednog trafoa odgovarajuće snage, što je veoma značajno za ovu MZ. Instaliranjem drugog trafoa riješen je primarni problem grđana i stvoreni su preduslovi za izgradnju ulične rasvjete što je u konačnici i realizovano.

Dana 18.09.2016. od strane Zlatana Hadžića, predstavnika „Elektro privrede BiH“, Vijećnika u OV Tešanj Murisa Hrnjića (kandidata za parlament F BiH) i Vijećnika Amira Pire izvršen je obilazak MZ Džemilić Planje radi uvida u realizaciju projekata.

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama