t-portal

TOŠK uz podršku Avdije Vršajevića i sponzora sanja o Premijer ligi BiH

Mjesto za vašu reklamu.
Prije nekoliko godina TOŠK iz Tešnja, kao feniks iz pepela, podigao je entuzijazam i želja mladih ljudi da pomognu svom klubu. Nakon druge lige FBiH, TOŠK se plasirao u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a navijači, popularni Atomci, to su nagradili velikom bakljadom i bezrezervnom podrškom na tribinama.

Sa željom da dođu do Premijer lige BiH, nogometni klub TOŠK je dobio novu upravu, pojačanja, ali i sponzore.

Podršku pružili sponzori iz Hrvatske i Tešnja, te Avdija Vršajević

Predsjednik kluba TOŠK iz Tešnja Edin Jabandžić kazao je kako je cilj nove uprave, koja je klub preuzela u junu, stabilizacija finansijske situacije koja je završena velikim dijelom, te napredak kluba.

“Upravu kluba sada velikim dijelom čine privrednici iz Tešnja koji su ujedno i sponzori kluba koji ima najdužu tradiciju u ovom gradu. Mi želimo ostvariti naše želje, a to će nam puno lakše biti s našim generalnim sponzorom Belje vina iz Hrvatske koji je prepoznao našu volju i želju i koji želi ulagati u razvoj sporta. Na nama je sada da radimo na infrastrukturi i marketingu kako bismo privukli što veći broj posjetilaca na naše utakmice”, kazao je Jabandžić.

Čak n najveći premijerligaški klubovi u BiH nemaju podršku privrednika u vidu sponzorstva kao što ima TOŠK iza kojeg su stale sve tešanjske firme koje su lideri u proizvodnji i izvozu u BiH.

“Lokal patriotizam koji imamo je osigurao da imamo dosta sponzora, a svi smatramo da nam je mjesto u Premijer ligi. Mi ćemo uraditi sve da dođemo do tog cilja. Kada ćemo to ostvariti ne znamo, ali svi zajedno gradimo bolju budućnost ovog kluba”, pojasnio je Jabandžić.

Potpredsjednik Upravnog odbora TOŠK-a Edin Mujčić, koji je u klubu dugi niz godina, nije krio zadovoljstvo što su po prvi put nakon rata u Upravi kluba privrednici koji žele pomoći TOŠK-u.

Osim toga, podršku klubu u vidu zlatnog sponzorstva dao je i bh. reprezentativac Avdija Vršajević, čovjek koji nije zaboravio gdje je napravio prve fudbalske korake.

“Avdija je napravio korak dalje i postao zlatni sponzor NK TOŠK što je svakako rijedak slučaj u BiH, ali i šire. Mi mu se zahvaljujemo na njegovoj podršci te čestitamo osvojeni Superkup Turske s Akhisarsporom”, poručili su iz kluba.

Mrguda: Spremni smo, ali neće biti lako

Šef stručnog štaba TOŠK-a Ajdin Mrguda vodio je ekipu TOŠK-a i u završnici prošle sezone Prve lige FBiH kada je svaki bod bio bitan za njihov opstanak. Pripreme su završene, a prva utakmica na rasporedu je u nedjelju.

“Mi smo imali veliki broj odlazaka, ali smo doveli deset novih igrača tako da sada u rosteru imamo 24 igrača pod ugovorom. Cilj nam je da budemo stabilan prvoligaš jer imamo potencijal i sve što je potrebno da to napravimo. Odradili smo 55 treninga, odigrali devet pripremnih utakmica gdje smo upisali šest pobjeda i smatram da smo spremni. Još se trebamo uigrati, ali zadovoljni smo odrađenim pripremama”, kazao je Mrguda.

Dodao je kako je utakmica protiv Bratstva na domaćem terenu od velikog značaja za TOŠK koji je priželjkivao da prvu utakmicu odigra pred domaćom publikom.

NK TOŠK je klub koji je osnovan 1927. godine, a svoje utakmice igra na stadionu Luke u Tešnju. Stadion ima kapacitet od 7.000 mjesta, a plan kluba je mjesto u društvo najboljih bh. klubova.
Klix.ba
Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama