t-portal

Tešanj: Otvorena novoizgrađena ambulanta u Piljužićima

Mjesto za vašu reklamu.

Nakon što su temelji postavljeni u maju prošle godine, danas je svečano otvorena novoizgrađena ambulanta u Piljužićima, općina Tešanj. Ambulanta je izgrađena zajedničkim naporima Općine Tešanj i JU Dom zdravlja ”Izudin Mulabećirović-Izo” Tešanj.

Prema popisu iz 2013. godine danas na području Piljužića žive 1823 stanovnika kojima će otvaranje nove ambulante zasigurno olakšati svakodnevnicu. O značaju otvaranja ove ambulante za stanovnike pitali smo v.d. direktora JZU Dom zdravlja ”Izudin Mulabećirović – Izo” dr.Amira Dujsića koji je za ZOS radio kazao:

”Samo otvaranje te ambulante će puno značiti za stanovnike čitavog tog kraja, posebno zato što je ta ambulanta u Piljužićima, bila jedna od najneuslovnijih, a gradnje te ambulante je dio projekta ove ustanove uz podršku naravno osnivača, da sve ambulante budu ili jednakih uslova pružanja zdravstvene zaštite, ili bar približno jednaki.”

Prema njegovim riječima u narednom periodu ova zdravstvena ustanova će učiniti dodatne napore kako bi stanovnici Piljužića koji imaju svoje zdravstvene kartone u drugim ambulantama se vrate u svoju matičnu ambulantu. Vrijednost izgradnje i opremanja ambulante iznosi oko 200 hiljada KM.

S obzirom na činjenicu da je sad riječ o novoizgrađenom objektu sa potpuno novom opremom koja će se koristiti u svakodnevnom pružanju zdravstvenih usluga vjerujemo da će mještani Piljužića imati adekvatnu zdravstvenu zaštitu, što je pravo svakog čovjeka.

zosradio.ba/t-portal.ba

Mjesto za vašu reklamu.

Dodaj komentar

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama