t-portal

Razočarenje u Tešnju: “Možda istupimo iz Kupa, očigledno remetimo ciljeve Saveza!”

Mjesto za vašu reklamu.

Predsjednik NK TOŠK za SportSport.ba

NK TOŠK revanš susret polufinala Kupa BiH neće odigrati na stadionu u Tešnju.

Naime, iz izvora bliskih NS BiH saznali da TOŠK neće ugostiti Široki Brijeg na svom stadionu, odnosno da je zahtjev tog kluba odbijen.

Prema propozicijama takmičenja u Kupu BiH za sezonu 2018/19, u članu šest, jasno stoji da se završnica Kupa mora igrati na licenciranom premijerligaškom stadionu. Tužna je to vijest za čelnike, nogometaše, navijače i sve simpatizere TOŠK-a koji su se spremali za spektakl u svom gradu.

Kontaktirali smo predsjednika TOŠK-a Edina Jabandžića koji nije krio razočarenje.

“Čitam upravo vaš portal i vijest da ne možemo igrati u Tešnju. Šta da kažem… Nadam se da nije istina, ako je to moguće, jer mi nismo još nismo dobili odluku, saznali smo od vas. Ostaje teza da završnicu Kupa mogu igrati samo premijerligaši, a ovi ostali remete već zacrtane ciljeve Saveza”, priča Jabandžić za SportSport.ba, te nastavlja.

“Nije isključeno da istupimo iz takmičenja. Ne treba zaboraviti da je TOŠK na svom stadionu nekada igrao Premijer ligu i ispunjava sve uvjete u Prvoj ligi FBiH. Nije to neki klub koji ima livadu i dvije stative…Ako Savez nije spreman da nam izađe u susret, onda ne treba da bude najmasovnije takmičenje”.

Kakvu odluku će donijeti u NK TOŠK nije poznato.

sportsport-ba/t-portal.ba

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama