t-portal

Pogledajte kako izgleda velelepna vila Novaka Đokovića koju gradi na selu! (FOTO)

Mjesto za vašu reklamu.

Na velelepnom zdanju koje je podignuto na obali Pavlovačkog jezera trenutno radi oko sto radnika gdje se završava stolarija i podno grijanje, ostalo je da se uradi fasada i bazen, saznaje “Scena”.

Sremci dobijaju novog komšiju zbog čega su neizmjerno srećni jer pored toga što obožavaju Novaka Đoković, misle da će njegovim dolaskom selo malo da živne. Oni se raduju i otvaranju restorana, za koji se šuška da će biti otvoren na imanju gdje je i vila i nadaju se da neće biti fensi kako bi i srednji stalež mogao da uživa.


Fotografije: RAS Srbija/Blic Scena

Na obali Pavlovačkog jezera radi se punom parom, sivi radovi su završeni, ostali su samo oni finiji koji se tiču fasade i krečenja. Velelepni ljetnjikovac noću svijetli kao Las Vegas, kažu mještani, kojih u ovom mjestu ima tek četiri stotine. Đokovićeva oaza mira smještana je u živopisnom selu Pavlovci, na obroncima Fruške gore, između Iriga i Rume.

– Kako su se radovi na kući intenzivirali, sve češće viđamo Srđana Đokovića, Novakovog tatu, a ponekad svrati i Novakov najmlađi brat Đorđe da nadgleda radnike. Vidimo ih ponekad, ali su uvijek u nekoj žurbi i rijetko svrate u selo. Čujemo da su na kući ostali samo fini radovi, pa Srđan češće dolazi da obiđe majstore, kojih tamo zaista ima puno, a angažovani su i neki mještani da pripomognu – pričaju nam Pavlovčani, čija su mišljenja po pitanju novih komšija dosta podijeljena.

Jedan stariji Pavlovčanin rezervisano priča da je veoma teško da selo živne zbog jednog poznatog stanovnika, ali ipak ne krije nadu da će možda neko od porodice Đoković da, kako kaže, “odreši kesu”, pa recimo pripomogne lokalnoj osnovnoj školi sa “par lopti, mrežom za golove i nekom opremom za fizičko”.

– Vidjeli smo Noleta prošle godine kada je sa Jelenom bio da obiđe kuću i bio je izuzetno prijatan. Pričao je sa nama i imao strpljenja za omladinu, koja je samo htjela da se slika sa njim i da dobije autogram. Mi stariji smo stajali po strani i nismo htjeli da se miješamo, a on je došao i nama da se javi. Divan i lijepo vaspitan mladić. Ko zna, možda se još neko od poznatih odluči da gradi ovdje vikendicu, pa kad budu dolazili oni i njihovi prijatelji, da vide kako živimo, pa odluče i nešto da doniraju selu – priča nam naš sagovornik.

Njegova mlađa sugrađanka Marija ne krije oduševljenje što će imati čuvenog tenisera za komšiju i nada se da će Novak tu provoditi puno vremena sa porodicom.

Ljetnjikovac porodice Đoković prostire se na placu od nekoliko hektara sa pristanom na jezeru, a sam objekat imaće oko 1.200 kvadratnih metara. Kako smo saznali od radnika na terenu, u toku je ugradnja stolarije i mermernih ploča, radi se podno grijanje, a uskoro bi trebalo u radove da se uključe i keramičari zaduženi za izgradnju zatvorenog bazena u prizemlju kuće, koji nisu do sada rađeni da nešto ne bi oštetilo posebnu vrstu pločica koje se postavljaju u unutrašnjost bazena.

– Ja inače studiram u Beogradu i kada sam rekla drugaricama da Nole gradi kuću na Pavlovačkom jezeru kod mene u komšiluku, sve su listom rekle da na ljeto dolaze kod mene na kupanje – kroz smijeh nam priča Marija.

Marija ipak stavlja šalu na stranu i dodaje da se iskreno nada da će možda neko sada odlučiti da na obali jezera napravi neki kafić gdje bi mogli da uživaju tokom ljeta.

– Možda Đokovići stvarno privuku neke posjetioce na jezero. Mi mladi bismo to voljeli. Barem nešto da se dešava u selu koje je prilično mrtvo. A u posljednje vrijeme radnici koji grade Noletovu vikendicu šuškaju da će možda baš on tamo da otvori neki restorančić. Nadam se da će se to desiti, ali se isto tako nadam da to neće biti neki elitni restoran zatvoren za običan svijet, već da će tamo moći svi da uživaju – priča Marija.

Radnici kažu da bi za mjesec dana Novak mogao da potpuno uživa u porodičnoj vili sa suprugom i djecom, ali i s roditeljima i braćom jer za sve ima mjesta.

– Namještaj je naručen, arhitekte i dizajneri uveliko imaju spreman plan kako će izgledati unutrašnjost. Pločice su postavljene, kao i kuhinja i kupatilska sanitarija. Sve ovo može biti gotovo i za deset dana, ali onda nastupaju čistačice. Mnogo radnika radi upravo zato da bi što prije sve bilo gotovo. Polako se unose i pojedini komadi namještaja, a sve po izboru porodice Đoković. Sve češće dolaze da vide finalizirane radove i euforija se osjeća i kod njih što će se uskoro useliti.


(Pulsonline)

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama