t-portal

Ovako izgleda Tesanj dan nakon poplave (FOTO)

Mjesto za vašu reklamu.

Stanje prirodne nesreće
Poslijepodnevni pljuskovi sa novih 55,5 lit/m2 vode, uzrokovali su brojne probleme. Bujice i veliki nanos blokirali su propuste na regionalnom i lokalnim putevima. Tokom poslijepodneva i noći intervenisano je na brojnim mjestima.
Uključene su redovne snage 11 vatrogasaca i 16 pripadnika Dobrovoljnih vatrogasnih društava Tešanj i Jelah, te građevinska i druga operativa iz firmi JKP Rad Tešanj, AB Trans, KM gradnja, Rial Šped (na regionalnoj cesti 474. Dodatno je angažovana i Policijska stanica Tešanj. U određenim periodima dolazilo do potpunih obustava saobraćaja na putevima kroz Tešanj, Dobropolje, Tepe, Hrvatinoviće, Dž. Planje – Muharemovići…
Prema trenutnim informacijama voda je nanijela štetu na objektu škole Huso Hodžić i 11 drugih stambenih objekata. Prijavljena su dva klizišta, te velika oštećenja na lokalnim putevima kroz Tepe i Hrvatinoviće.
Zbog svega navedenog Štab civilne zaštite je juče proglasio stanje prirodne nesreće, koje je još uvijek na snazi! Tokom dana nastavljaju se aktivnosti na sanaciji nastalih šteta sa svim . U poslijepodnevnim satima, biće date nove informacije.
Građane pozivamo na saradnju i podršku u otklanjanju nastalih šteta. Komunikaciju, prijave problema i slično, mogu ostvariti putem operativnog centra civilne zaštite 650-157.

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama