t-portal

Otkrivamo: 8 jednostavnih i prirodnih TRIKOVA za sniženje KRVNOG PRITISKA za nekoliko minuta

Mjesto za vašu reklamu.

Krvni pritisak može da vam učini svakodnevni život nepodnošljivim.

Ukoliko osjećate glavobolju, umor, poremećaje u otkucajima srca ili bol u grudima onda možda imate hipertenziju ili visok pritisak.

Ovakve osjećaje izaziva stres, nesanicu, gojaznost, ili neka druga skrivena bolest ili zdravstveni problem. Na svu sreću postoji par trikova koji mogu da vam pomognu da opustite vaše krvne sudove i mišiće i tako stavite krvni pritisak pod kontrolom.

Masirajte vaše uši ili vrat

Par tačaka na ušima mogu da utiču na smanjenje krvnog pritiska. Tri tačke na glavi i vratu mogu da vam spuste pritisak u roku od par minuta. Prva je u centru jagodične kosti, druga iza ušne resice i treća je na sredini vrata ispod ušne školjke. Masirajte ove tri tačke i opustićete tenziju koju osjećate u glavi.

Probajte akupresuru

Tačke ispod korijena lobanje sa obije strane kičmene moždane osjetljive su na dodir i mogu da vam pomognu da se opustite i smirite. Pritiskajte ove tačke minut ili 2 i vaša glavobolja će se poboljšati.

Dišite kroz lijevu nozdrvu

Duboko disanje kroz lijevu nozdrvu pomoći će vam da se opustite i smanjite hormon stresa. Sjedite na pod ili stolicu i ispravite kičmu. Stavite lijevu ruku na abdomen, zatvorite desnu nozdrvu i dišite duboko kroz lijevu.

Probajte ovakvo joga disanje

Bramari pranajama, tehnika disanja, pomaže kod glavobolje i migrena povezanih sa hipertenzijom. Sjedite na pod, stavite prste na slijepoočnice i dišite duboko. Kada izdišete napravite zvuk kao pčela, pa ponovite takav postupak 7 do 10 puta.

Slušajte klasičnu muziku

Klasična muzika može da vam snizi krvni pritisak. Ispostavilo se da slušanje klasične muzike pomaže kod snižavanja krvnog pritiska, posebno u kombinaciji sa vježbama disanja. Ova muzika proizvodi smirujuće efekte na tijelo i smanjuje hormone stresa.

Popijte čašu vode

U nekim slučajevima, visok krvni pritisak može da bude posljedica dehidratacije. Kada ste dehidrirani smanjuje se volumen krvi u vašem telu. Kako biste snizili pritisak popijte čašu ili dvije obične vode.

Opustite se uz savasanu

Savasana, poza u jogi poznata i kao “leš”, smiruje otkucaje srca i snižava pritisak. Lezite na leđa, opustite tijelo i dišite što smirenije možete. Ostanite u ovoj pozi 10 do 15 minuta i osjećaćete se bolje. Pored toga što snižava krvni pritisak, pomoći će vam i da izbalansirate vaš nervni sistem.

Potopite stopala u toplu vodu

Ukoliko potopite stopala u toplu vodu, toliko toplu da se graniči sa granicom izdržnjivosti, spustićete krvni pritisak. Sjedite sa stopalima u toploj vodi oko 10 do 15 minuta. Tako će se krv iz glave spustiti do vaših stopala.Ukoliko osjećate glavobolju, umor, poremećaje u otkucajima srca ili bol u grudima onda možda imate hipertenziju ili visok pritisak.

Ovakve osjećaje izaziva stres, nesanicu, gojaznost, ili neka druga skrivena bolest ili zdravstveni problem. Na svu sreću postoji par trikova koji mogu da vam pomognu da opustite vaše krvne sudove i mišiće i tako stavite krvni pritisak pod kontrolom.

 

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama