t-portal

NOVIM ZAKONOM U ZDK MUNICIJA ZA PIŠTOLJE SE MOŽE NABAVITI UZ ORUŽANI LIST

Mjesto za vašu reklamu.

 

Primjena novog Zakona u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije, objavljenog u Službenim novinama ZDK počela je 01.01.2019. godine.
Novi Zakon u ZDK o nabavljanju, držanju i nošenju municije koji je počeo sa primjenom od 01.01.2019. godine sa sobom donosi i pogodnosti za vlasnike kratkih cijevi-pištolja.
Kako  je rekao za ZOS radio, Miralem Bahtić iz DANIAL S-a, rukovodilac prodavnice lovačkog oružja, pištolja i sportske i planinarske opreme, koja je smještena u Bukvi, Tešanj u okviru preduzeća KOTEKS, novim Zakonom je definirano da imaoci pištolja nabavku pištoljske municije mogu vršiti uz priložen oružani list u prodavnicama ovlaštenim za promet oružja i municije.
Do sada je zakonsko rješenje bilo da se mora imati dozvola od nadležnog MUP-a, čime su fizička lica bila dodatno opterećena taksama i čekanjem na dozvolu.
“Mi legalno u skladu sa Zakonom prodajemo oružje i opremu. Kupci koji nam dolaze uzimaju oružje uz dozvolu, tako da je ovo veliko olakšanje nosiocima dozvola za legalno držanje i nošenje oružja-pištolja.
Također,  treba naglasiti da nama kupci dolaze koji se interesuju isključivo  za nabavku legalnog naoružanja.”- rekao je Bahtić.
Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama