t-portal

Nesporazum ili ne? Čelsi (ipak) kaznio Kepu

Mjesto za vašu reklamu.

Celu situaciju u finišu drugog produžetka u finalu Liga kupa iz Čelsija su u nedelju uveče pokušali da objasne kao nesporazum, ali u ponedeljak kasno uveče stigla je informacija da je klub kaznio Kepu Arizabalagu.

Kepa Arizabalaga kažnjen je novčano u iznosu jedne nedeljne plate (225.000 evra) zbog toga što je odbio da bude zamenjen u finišu drugog produžetka u finalu Liga kupa u kome je nakon penala slavio Mančester siti.

Nekoliko minuta do kraja produžetka, Kepa se požalio na povredu, ali činilo se sa strane da to nije bio razlog zašto je Mauricio Sari želeo da ga zameni. Sari nije iskoristio četvrtu izmenu, a na teren je trebalo da uđe specijalista za penale i nekadašnji golman Mančester sitija Vili Kabaljero.

Ipak, Kepa je odbio da izađe i nakon silne nervoze menadžera, mnogo odmahivanja rukama mladog golmana, on je bio taj koji je isterao svoje.

Nakon meča i Sari i Kepa rekli su da se radi o nesporazumu, ali Kepa je ipak kažnjen od strane kluba što nagoveštava da tu možda i nije bilo ničega što prvom golmanu Plavaca nije bilo jasno.

U međuvremenu, iako se u nedelju oglasio na društvenim mrežama, Kepa se javio još jednom – ovoga puta sa izvinjenjem.

“Bio sam veoma srećan što sam igrao svoje prvo finale sa Čelsijem i bio sam zadovoljan svojim nastupom. Mnogo sam razmišljao o onome što se dogodilo. Iako je sve bio nesporazum, sada moram da kažem da je način na koji sam postupio bila velika greška. Danas sam se izvinio lično i treneru i Viliju, kao i mojim saigračima i klubu. Sada želim da se izvinim i navijačima. Učiću iz ove greške i prihvatiću kaznu kakva god ona bude”,poručio je Kepa.

Oglasio se nakon toga i Sari koji je najavio da je spreman da sve ostavi po strani.

“Kepa i ja smo razgovarali, bio je to dobar razgovor. Jasno mu je da je reagovao na pogrešan način. Izvinio se i meni i saigračima i klubu. Na klubu je da donese odluku kako će i da li će ga kazniti, što se mene tiče ova priča je završena”.

Iz kluba je potvrđeno da će novac od Kepine kazne biti uplaćen u humanitarnu fondaciju Čelsija.

sportklub/t-portal.ba

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama