t-portal

“Najbolji akcioni film u posljednjih 10 GODINA”: Za DVA DANA zaradili preko 60 MLIONA DOLARA!

Mjesto za vašu reklamu.

Foto: YouTube screenhsot

Nemoguća misija – Raspad sistema, novi, šesti po redu nastavak akcione franšize u kojoj glavni glumac Tom Kruz i dalje oduševljava svojim kaskaderskim umijećem, uključujući i iskakanje iz aviona s visine od 8000 metara, ostvario je proteklog vikenda najviše prihoda na blagajnama u Sjevernoj Americi, premašivši svih pet prethodnih djelova filma.

Produkcijska kuća Paramount/Skydance zaradila je u prva tri dana prikazivanja 61,5 miliona dolara, četiri puta više od drugoplasiranog filma Mamma Mia! Here We Go Again koji je tokom vikenda zaradio 15 miliona dolara.

Film o Itanu Hantu kog igra Kruz ovaj put je režirao oskarovac Kristofer Mekveri, tri godine nakon posljednje Nemoguće misije. Ostatak glumačke ekipe čine Henri Kejvil, Ving Rejms, Sajmon Peg, Rebeka Ferguson, Vanesa Kirbi i drugi.

U novom nastavku, “nemogući” 56-godišnji Kruz, koji i dalje sam izvodi najopasnije scene, traga za nestalim plutonijem i terorističkim zlikovcem. Uprkos očitim nedostacima i iako je “često blesav”, Washington Post smatra da film djeluje “nevjerovatno dobro”, a popularni filmski sajt Rotten Tomatoes smatra da je franšiza ovim nastavkom preporođena i da je moguće da smo dobili i najbolji akcioni film u posljednjih deset godina.

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama