t-portal

Nagrada općini Tešanj od najmanje 100.000 švicarskih franaka

Mjesto za vašu reklamu.

Javnosti je poznato da je općina Tešanj uz 18 drugih općina dio MEG projekta, koji realizuje UNDP u BiH, a čiji je finansijer Vlada Švicarske. Projekat se bavi okolišnim i ekonomskim upravljanjem u općinama i mnogo je različitih aktivnosti koje se provode i koje su sufinansirane kroz projekat. U projektu se, između ostalog, procjenjuje godišnji napredak svake od općina pojedinačno, te shodno tome obezbjeđuje finansijska podrška za prioritetne projekte u svakoj od općini. Općina Tešanj je u dvije takve ocjene bila među prve tri općine u projektu (jednom 1. i drugi put 3.) te na osnovu toga, osim najavljene redovne podrške, dobila i dodatnu finansijsku podršku (nagradu) u iznosu od minimalno 100.000 švicarskih franaka (cca 180.000 KM). Nagrada je za općinu i može se utrošiti samo u neki razvojni projekat.

Sredstva MEG projekta u 2019. godini (uključujući i nagradu) u iznosu cca 250.000 KM će biti utrošena u nastavak gradnje vodovoda Raduša, te će uz sredstva iz drugih izvora (općinski budžet, mještani, vodne naknade) biti ugovoreni preostali radovi na gradnji novog vodovoda. Procijenjeni iznos ukupno potrebnih sredstava u 2019. godini je cca. 715.000 KM, čime će biti zaokružena investicija u novi vodovod na oko 2 miliona KM.

Čestitam i zahvaljujem svima koji su uložili poseban trud da nagrada stigne u Tešanj; Općinskom vijeću, Komunalnom preduzeću Rad, te posebno uposlenim u općini Tešanj i angažovanim na ovom projektu! Ponovo smo potvrdili uspješnost i ostvarili svoju misiju, da zajednički obezbjeđujemo bolji život za naše sugrađane. I svakako, hvala MEG projektu (projektnom timu), implementatoru projekta UNDP-u i Vladi Švicarske na podršci koju imamo!

Načelnik Općine Tešanj – Suad Huskić

 

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama