t-portal

Mlada i neustrašiva Admira Šljavić jedina žena vatrogasac u Tešnju

Mjesto za vašu reklamu.

Povodom svjetskog dana civilne zaštite koji se obilježava 1. marta, održana je smotra struktura civilne zaštite i spašavanja općine Tešanj.Na smotri su učestvovali pripadnici:Profesionalna  vatrogasna jedinica (PVJ), dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Jelaha i Tešnja, policijske i civilne strukture koje su uključene u poslove civilne zaštite kao što su Služba za asanaciju, čistoću i vodosnabdjevanje i Crveni križ.

U ime DVD Tešanj 1905 zahvalnicu je primila Admira Šljavić.

Pozivi koje vatrogasci danonoćno primaju praćeni su stresom, panikom i strahom onih kojima je pomoć neophodna. A da hrabrost nije samo vrlina  rezervirana samo za muškarce dokazuje mlada i neustrašiva Admira Šljavić, jedina žena vatrogasac u Tešnju, ako ne i u cijelom ZDK.

Iako je kolege maksimalno čuvaju i ne dozvoljavaju da “ulazi u vatru”, Admira u teškim intervencijama oblači opremu, spušta se niz šipku i kreće u spasavanje.

Nekim spašavanje i pomaganje ispunjavaju dušu, bez obzira što žene nikad neće biti prihvaćene u ovom društvu na onaj pravi način. Admira ruši sve predrasude, i smatra da je posao kojim se neformalno bavi vrijedan svake minute.

Admira je radnica u firmi Koala. U jednom trenutku u firmi je izbio požar u skladištu gdje je bilo oko 300 tona plastike u raznim oblicima. Obučena kao dobrovoljni vatrogasac brzo je intervenisala sa aparatom za gašenje i sanirala požar tako da nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasne jedinice. Za iskazanu prisebnost, znanje i hrabrost  dobila je pohvale i novčanu nagradu od firme.

Da je Admira svestrana osoba govori i činjenica da je aktivan član Bosanskog pozorišta Tešanj, već 13 godina i iza sebe ima niz odigranih predstava.

zosradio.ba/t-portal.ba

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama