t-portal

LAŽNE FB STRANICE U FUNKCIJI BLAĆENJE POLITIČKIH PROTIVNIKA

Mjesto za vašu reklamu.

Neki od sredstava manipulacije sa čitaocima i korisnicima društvenih mreža su i tzv. lažne FAN PAGE stranice napravljene samo sa jednim ciljem: diskreditacija političkih protivnika i nestomišljenika. Zašto lažne, zato što se ne zna ko stoji iza stranice odnosno ko je administrator i urednik stranice, kao i da li je stranica povezana sa nekom kompanijom, političkom partijom, organizacijom ili medijem.
Te i takve stranice postaju posebno aktivne u predizborno vrijeme. Tako i FAN PAGE sa zvučnim nazivom: ISTINA O TEŠNJU TEŠANJ je stranica koja zapravo je službi blaćenje svih političkih stranaka i aktivista, osim stranke SDA. Jedino SDA na ovoj stranici nije spominjana u negativnom kontekstu.

Tako su na ovoj stranici bukvalno blaćeni i prozivani aktivisti ASDA: Fahir Solo, Sabahudin Sinanović, Muhibija Đogić i Edin Mahmutović. Aktivisti SDP-a: Senaid Begić, Emir Unkić, Amil Buljubašić i Vedran Kaser, ali i Nermin Nikšić, Damir Mašić i Denis Bećirović. Lider SBB-a Fahrudin Radončić, zatim Nezavisnog bloka, Senad Šepić, Fuad Kasumović i Sadik Ahmetović, kao i predsjednik NB Tešanj Šerif Plančić. Vijećnik Stranke za BiH Hajrudin Alić.
Novinar Hajrudin Redžović i preduzetnik Haris Sejdić su jedini koji nisu politički aktivni ali su bili predmet diskreditovanja ove lažne stranice.
Koliko je ova stranica ISTINA a koliko jedna VELIKA LAŽ i prizemna propaganda neka prosude čitaoci ali i svi stanovnici općina Tešanj, Doboj Jug, Maglaj, Zenica, Zavidovići.

ZOS

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama