t-portal

Jaffa kocke

Mjesto za vašu reklamu.

Sastojci

Za biskvit:

3 jaja
100 g šećera
30 ml ulja
100 ml mlijeka
100 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
30 g Kakaa u prahu Dolcela
200 g Lino lade Gold
75 g maslaca
150 ml slatkog vrhnja

Dekoracija

nasjeckanih poprženih lješnjaka

Priprema

1. Bjelanjke odvojite od žutanjaka i istucite ih u čvrst snijeg.
2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom. Žumanjcima dodajte šećer i pjenasto izmiješajte. Dodajte ulje, mlijeko, umiješajte brašno s kakaom, a zatim kuhačom lagano umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka.
3. Smjesu ulijte u posudu za pečenje (35×20 cm) prethodno namazanu maslacem i posutu brašnom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
4. Slatko vrhnje zagrijte i maknite s vatre. Dodajte maslac da se rastopi, a zatim dodajte Lino ladu Gold.
5. Dobro promiješajte da dobijete glatku kremu i prelijte preko biskvita u posudi za pečenje.
6. Kolač ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Posluživanje

Prije posluživanja kolač narežite na kocke i pospite lješnjacima.

Savjet : Kolač i krema moraju prilikom prelijevanja biti sobne temperature. Ako je biskvit topliji, upit će sav umak.

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama