t-portal

Firma iz Usore želi zaposliti 220 radnika

Mjesto za vašu reklamu.

Vlasnici firme GMC-Global Metal Construction posjetili su načelnika Općine Zavidovići Hašima Mujanovića, a cilj posjete je iznalaženje adekvatnog prostora na području općine Zavidovići, gdje bi ova firma započela s radom i proizvodnjom iz metalske oblasti.

U prvoj fazi realizacije planirano je 5.000 kvadrata, a u drugoj 20.000 kvadrata potrebnog prostora, navodi se na internet stranici Općine Zavidovići.

Za realizaciju ovog projekta bit će potrebno oko 20 miliona KM,a firma bi upošljavala 200-220 uposlenika na početku.

Ponuđene su tri lokacije pogodne za obavljanje ove vrste proizvodnje a konačnu odluku o odabiru lokacije vlasnici će donijeti 15. septembra, kada je planirana još jedna posjeta ovoj opštini.

Saradnja s Italijanima

Inače, vlasnici firme Velid Muharemović i Adem Dizdarević predstavili su ono čime se firma bavi i rezultate iz proteklog perioda.

GMC firma postoji već nekoliko godina, i njeno sjedište je u općini Usora.

Cilj osnivanja ove firme bio je proizvodnja čeličnih konstrukcija, ali vremenom su se orijentirali i na druge djelatnosti kao što su montaže visokoregalnih automatiziranih skladišta.

U kratkom roku ostvarili su pozitivne rezultate nakon čega su se otvorile šanse i za vidove poslovanja poput montiranja metalnih konstrukcija, prodaja i montiranje panela.

GMC d.o.o. danas ima ugovore o poslovnoj saradnji s firmama Vem system i Vem montagio iz Italije, kao firmama dobavljačima koje svojim iskustvom i pristupom omogućavaju kontinuiran model dostave robe, odnosno novih i polovnih paletnih regala, metalnih konstrukcija i panela.

Također firma uspješno prodaje polovne skladišne sisteme i metalne konstrukcije na domaćem i stranom tržištu.

Postoje još dva segmenta poslovanja koja su veoma važna, a to su izrada specijalnih čeličnih konstrukcija i trgovina skladišne opreme kao što su arhivski i konzolni regali, police itd. Trenutno su jedan od najvećeih dobavljača na području Bosne i Hercegovine.

Zosradio.ba/radiosarajevo.ba

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama