Sastojci
Za baklavu:
 
10 kora za baklavu
150 gr oraha
100 gr mliječne čokolade ili mliječnih suzica
100 gr putera
Za preljev:
 
200 gr sećera
2 dl vode
1/2 limuna isječenog na šnite
Za dekoraciju:
 
50 gr mliječne čokolade
1 kašika putera

Priprema

1. Orahe samljeti krupnije. Ako imate čokoladne suzice možete ih malo premljeti ili ako je čokolada u pitanju naerendati na krupno rende.
2. Svaku koru premazivati sa puterom. Počevši od treće kore, presipati svaku drugu nadjevom dok ne potrošimo sve kore. Urolati u rolat i sjeći na šnite oko 2 cm širine ili manje.
3. Peći na skroz blagoj temperaturi dok fino porumeni nekih 40 minuta. Ohladiti pa zaliti.
4. Zaljev prokuhati da dobijemo gusti sirup. Preliti vreo zaljev preko ohlađene baklave. Prekriti lanenom krpom pa ostaviti da zaljev fino upije. Rashladiti pa dekorisati čokoladom u tankim mlazevima posipajuci po rolatiima. 
5. Prijatno!