t-portal

Bosna i Hercegovina večeras protiv Austrije: Želimo i drugu pobjedu

Mjesto za vašu reklamu.

Nakon pobjede protiv Sjeverne Irske fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekat će selekciju Austrije u okviru 2. kola UEFA Lige nacija. Naš tim je Sjevernu Irsku savladao sa 2:1, dok je Austrija bila slobodna u prvom kolu. Dva igrača Selektor bosanskohercegovačke reprezentacije Robert Prosinečki je rekao da želimo pobijediti u ovom susretu. – Možda mediji u Austriji i navijači ove reprezentacije vjeruju da je njihova selekcija favorit u sutrašnjem dvoboju, ali mi to vidimo drugačije, rekao je Prosinečki i dodao: – Bosna i Hercegovina je uvijek igrala čvrsto, ali mi igramo kod kuće i želimo pobijediti u sutrašnjoj utakmici. Utakmica će se igrati na stadionu Bilino polje u Zenici kapaciteta 14.000 mjesta, a Prosinečki je pred duel sa Austrijancima posebno obratio pažnju na dvojicu reprezentativaca ove zemlje. – Trenutna reprezentacija Austrije je disciplinovana i agresivna.

 

Igraju jak presing i posjeduju veliku kvalitetu. Marko Arnautović i David Alaba su dva najcjenjenija igrača reprezentacije Austrije i oni mogu napraviti razliku, završio je naš selektor. Defanzivac fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Todorović rekao je da se nada da će igrati u ovom duelu. On je ovog ljeta potpisao ugovor sa Salzburgom do 2023. godine, a pred utakmicu sa Austrijom rekao je da nema jasnog favorita. – Dat ću sve od sebe da budem u prvoj postavi utakmice protiv Austrije, rekao je fudbaler Salzburga koji je propustio prvu utakmicu Lige nacija protiv Sjeverne Irske zbog suspenzije. – Austrijska liga je sigurno u boljoj poziciji što se tiče infrastrukture, ali to ne znači da Austrijanci mogu očekivati pobjedu u Zenici. Po mom mišljenju, u ovom duelu nema jasnog favorita. Mislim da mi imamo malu prednost jer igramo na svom terenu pred punim stadionom. Naša reprezentacija posjeduje određeni kvalitet, kazao je Todorović.

 

Njegov konkurent za poziciju desnog beka u Salzburgu je Stefan Lainer, za kojeg je austrijski klub odbio ponudu od desetak miliona eura od Napolija. – Poznajem ga dobro sada i nadam se da mogu pomoći saigračima u reprezentaciji sa informacijama o njemu. Svjestan sam njegovih kvaliteta, ali i slabosti kojih gotovo da i nema, dodao je naš mladi as i nastavio: – Dugujem mnogo selektoru Robertu Prosinečkom za ovaj veliki korak koji sam napravio u svojoj karijeri. Znamo svi da je njegova fudbalska karijera bila nevjerovatna.

 

Zato je sada trener sa mnogo znanja i iskustva. Prije svega, on je dobar prijatelj sa svim igračima. Kao osoba, veoma je pozitivan i uvijek nađe prave riječi za svoje igrače. Sa Prosinečkim na klupi naša reprezentacija će nastojati ostvariti plasman na drugo veliko takmičenje u svojoj historiji. Prvi cilj – Moj prvi cilj je da ostvarimo što bolji rezultat u Ligi nacija, a moj životni cilj je da nastupimo na velikom takmičenju poput Evropskog ili Svjetskog prvenstva, poručio je Todorović.

 

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama