t-portal

Bayern ruši rekorde transferom, dovode fudbalera iz Ligue 1?

Mjesto za vašu reklamu.

Špekulacije se nastavljaju svakog dana 

Bayern  planira reorganizaciju igračkog kadra koji bi trebao biti ‘nešto novo’ za sljedeću sezonu.

Budući da dugogodišnji fudbaler Bavaraca, Arjen Robben odlazi poslije ove sezone, bavarskom je divu potrebna njegova zamjena, sličnog igračkog profila s barem približnim arsenalom poteza.

Visoko na listi kotira Nicolas Pepe (23) Francuz iz Lillea koji je u 28 ovosezonskih utakmica zabio 17 golova. Lille s njim ima ugovor do 2022., a cijeni ga na 60 miliona eura, piše Kicker.

Pepe, kojem su 23 godine, jedan je od najboljih igrača francuskog prvenstva. Idealnim nasljednikom Robbena smatra ga se zbog toga što igra na desnom krilu, a koristi lijevu nogu te često ulazi u sredinu tako.

Njegov trener iz kluba Christophe Galtier tvrdi da mladić već ima kvalitete za igranje u velikom klubu.

“Njemu više ne treba odskočna daska”, rekao je pa dodao:
“Podsjeća me na Robbena i Riberyja. Robben je u mlađim danima imao sposobnost izbacivanja protivnika iz igre ulascima s desnog boka u sredinu te je bio pametan ispred gola. Ribery je isto takav bio.”

Za Niku Kovača problem može predstavljati to što ga prate PSG i Barcelona. Posebna opasnost su Parižani, znate njih, što naume uzeti u Francuskoj, a i šire, jednostavno uzmu. Prema Transfermarktu Pepe vrijedi 40 miliona eura.

Ako se ovaj transfer ostvari, past će Bayernov rekord kojeg drži francuski veznjak Corentin Tolisso. Njega su Bavarci platili Lyonu 41,5 miliona eura prije dvije godine.

sport1.ba/t-portal.ba

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama