t-portal

Ajdin Mrguda otkrio da definitivno odlazi na kraju sezone

Mjesto za vašu reklamu.

Izjava šefa stručnog štaba NK TOŠK, Ajdina Mrgude

 

“Slažem se i mogu da razumijem neke kritike na račun poraza od Olimpika, ali ja nisam čovjek koji bježi od onoga što se desilo. Iako je utakmica bila očajna, ne treba zaboraviti i da je sezona bila jako uspješna.

Jedini odgovorni krivac za poraz sam ja. Jednostavno, igrači i svi mi kao da smo mislili da je prvenstvo već završeno. Iza svih igrača stojim jer sam ih ja generalno sve i doveo ovdje. Smatram da imaju kvalitet, međutim voljni momenat je izostao i tu opravdanja nema. Sigurno i da ova utakmica sa Zvijezdom dolazi u jako nezgodnom trenutku jer imamo samo dva dana između prethodne i ove utakmice. Ali dat ćemo sve od sebe da odigramo ovu utakmicu na najbolji način.

Cilj je pokušati moralno podići ekipu i odigrati što je moguće bolje protiv jako kvalitetne ekipe Zvijezde koja se eto nalazi i na trećoj poziciji na tabeli. Smatram da Zvijezda utakmicu dočekuje u puno boljoj situaciji i atmosferi nakon pobjede koju su ostvarili u prethodnom kolu. Nekoliko igrača je povrijeđeno i nećemo moći računati na njih, kao što nećemo moći računati ni na golmana Striku koji se nalazi na edukacijskom seminaru pri Savezu.

Većina igrača opravdala je očekivanja kroz ovu sezonu. Sigurno je da je naš igrački budžet puno manji u odnosu na ostale ekipe koje se nalaze u vrhu tabele. Mislim da smo izvukli maksimum kroz ovu cijelu sezonu. Iako je moglo bolje, moglo je i gore, ali bar nismo u situaciji da se borimo za opstanak. Ovosezonski cilj bio je ostvariti plasman među prvih 9 ekipa lige, za koji smatram da je i više nego ispunjen, a tu je i izboreno polufinale Kupa, ali napominjem da i dalje imamo sve u svojim rukama da sa povoljnim rezultatima u preostale tri utakmice završimo pri vrhu tabele i da uspješno i okončamo ovu uspješnu sezonu.

U razgovoru sa upravom nakon utakmice sa Olimpikom dogovorili smo se da privedemo ovu sezonu kraju što je uspješnije moguće, a moja odluka je da ja na kraju ove sezone definitivno odlazim. Smatram da se mnogo uradilo u klubu dok sam bio tu, te i da je vrijeme da se krene dalje.” #TŽV

Mjesto za vašu reklamu.

Komentara

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama