t-portal

Adnan Lihić:Podići svijest o očuvanju okoliša

Mjesto za vašu reklamu.

Danas smo u studiu Radio Tešnja ugostili direktora JP “RAD” D.D TEŠANJ.

U razgovoru sa direktorom Lihićem saznali smo da je JP “RAD” 2018.godinu doživjelo kao vrlo uspješnu. U protekloj godini zabilježeno je preko 400 kvarova na vodovodnoj mreži i svi su uspješno sanirani u najkraćem mogućem roku.

Osvrnuli smo se i na pitanje redukcija odnosno vodosnadbijevanja gdje je gdin Lihić istakao da stanovništvo ima veliku ulogu pored hidrometeoroloških uvjeta. Imamo stanovnike koji ne paze na potrošnju vode u sušnom periodu, umjesto da njihovo domaćinstvo smanji istu ili bar nastavi sa istom potršnjom, oni potršnju vode uvećaju neki čak i udvostruče. Shvatamo da je u sušnom periodu i biljkama, voću, povrću potrebna voda, ali prioritet nam je stanovništvo – rekao je Adnan Lihić.

Općina Tešanj u poređenju sa mnogim gradovima i općinama jedna je od čistijih u Bosni i Hercegovini.

Adnan Lihić ističe da postoji veliki broj stanovništva u našoj općini čija je svijest o očuvanju okoliša na zavidnom nivou, ali isto tako postoji i veliki broj onih koji ne mare za okoliš.

Ovim putem pozivam građane Općine Tešanj da se uključe u akciju čišćenja i uređenja našeg Tešnja, koja je počela 18.Marta i traje do 26.Aprila.

UKLJUČI SE I TI!!! AKCIJA PROLJETNOG ČIŠĆENJA!!!

Mjesto za vašu reklamu.

Dodaj komentar

Najnovije

Anketa

Da li vam se sviđa t-portal
  • Dodajte odgovor
Mjesto za vašu reklamu.

Oglas

  • Ovdje može biti vaša reklama